• en

 

Déva Gála 2013

TUNYOGI HENRIETT levele

Nagy szeretettel köszöntöm a Déva Gála Fővédnökét, Schmidt Csabát, Tatabánya Megyei Jogú Város polgármesterét, Bőjte Csabát ferences szerzetest, az otthonok alapítóját, az est díszvendégét, Emmer Róbertet a Déva Gála szervezőjét, kedves művész kollegáimat, barátaimat és a lelkes tatabányai közönséget!
Szívből gratulálok ahhoz, hogy immár XI. alkalommal kerül megrendezésre a Déva Gála a Jászai Mari Színházban. Köszönöm a megtisztelő felkérést az estre. Örömmel mondtam igent most is, mint mindannyiszor az elmúlt években, de úgy alakult, hogy november 30-án Londonban kell lennem. Ha személyesen nem is, de lélekben önökkel vagyok ma itt, és a magyar televíziónak készült Balett ABC Henriettel sorozatomból választottam ki egy fejezetet, vetítésre.

Ez a mai este emlékeztessen bennünket arra, hogy szeretet, együttérzés, segítés, és összetartozás nélkül, az élet sötét, kegyetlen és boldogtalan. Őrizzük meg szívünkben Csaba testvér példáját, aki egész életét arra tette fel, hogy önzetlenül szolgáljon. Ő ezt ferences szerzetesként teszi, de mi is megtalálhatjuk a módját, szülőként, tanárként, testvérként, barátként, hogy a mindennapi életünkben segítsük a környezetünkben élőket. Egy kedves mosolynak, egy figyelmes gesztusnak is gyógyító ereje van.

Amikor Londonban megnyertem a fődíját a Miss Herbal Princess of UK versenynek, azt mondtam beszédemben, hogy az igazi szépség belülről fakad. Gondolataink, cselekedeteink tesznek széppé.
Önző világunkban egy-egy ilyen este, mint a mai, szentjános bogárként világít.

Tisztelt támogatók, művészek, kedves közönség, az önök összefogása által, gyermekek arcára mosoly fog ülni.

Böjte Csaba Atya gondolataival zárom levelemet és kívánok jó szórakozást ma estére.

„Az az ember boldog, aki igazán, tiszta szívvel tud szeretni.
  Az az ember boldog, aki tiszta szívvel meg tud bocsátani.
 Az az ember boldog, aki tiszta szívvel és örömmel tud nagylelkű lenni, és bölcsen dönteni.”

2013. november 30.
Déva Gála