• en

 

Zongora+Balett=Elbűvölő!

Magyar zongoraművész tegnap esti kitűnő előadása

ESTI HÍREK

A neves magyar zongoraművész, Vásáry Tamás és Tunyogi Henriett balett-táncosnő tegnap este Tánc-szonáta címmel zongora és balett estet adott a People's Hall-ban. Az előadás látványban és hangzásban egyaránt kimagasló esztétikai élmény volt.

A People's Hall szinpada csendes és rideg volt- mindössze egy hangversenyzongora alkotta a díszletet - egészen addig, míg meg nem jelent a zongorista, s egy gyors meghajlás után játszani kezdett. Vásáry, aki a magyar zeneszerző Dohnányi egyetlen élő tanítványa, virtuóz pontossággal és nagy érzékenységgel adta elő a Marosszéki táncok, Debussy Claire de Lune c. darabjában Tunyogi nemcsak kimagaslóan szép klasszikus balettet mutatott be kifinomult mozdulataival, hanem a francia zeneszerző költői kvalitásait is kihangsúlyozta.

A tegnap esti előadást a Magyar Kulturális Iroda szervezte, s a Tavaszi áldozat, a Mazurka, illetve a Holdfény szonátán kívül más ismert komolyzenei mű is elhangzott. A zongoraművész virtuóz játéka és a balett eleganciája új szépművészeti műfajt teremtett. Az előadásnak nagy sikere volt, a közönség lelkes tapssal köszöntötte a művészeket.

Kína, 2007.09.05